top of page

Over mij

IMG_4714.JPG

@ Megan Dikhoff

boek.jpeg
boek2.webp

Mijn naam is Demi van Hutten (24)

In 2021 ben ik afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Naast journalist ben ik ook schrijfster van twee boeken en werk ik mee aan het magazine Indah*

 

Mijn passie en interesses liggen bij de verhalen vanuit de Nederlands-Indische en Molukse gemeenschap. Mijn roots liggen in Indonesië, voormalig Nederlands-Indië. Met een opa en oma geboren op Java en een vader geboren op Sumatra mag ik met trots zeggen dat ik behoor tot de jonge Indische generatie in Nederland. 

Gedurende mijn studie begon ik mij steeds meer te verdiepen in mijn familiegeschiedenis. Tijdens mijn stage bij het Indah* - magazine begon ik een online rubriek waarin ik Indische en Molukse jongeren interviewden. Ik sprak hen over hun familiegeschiedenis, hoe zij de cultuur ervaren en wat dit betekent voor hun identiteit. Deze interviews werden de basis voor mijn eerste boek: De Derde Generatie; de kinderen en kleinkinderen van.

In januari 2022 is ook mijn tweede boek uitgekomen: De Tweede Generatie; de kinderen van. In boek interview ik de generatie van mijn vader. Deze generatie heeft de Indische/Molukse cultuur weer op een andere manier ervaren en heeft haar eigen struikelpunten. Veel van de geïnterviewden zijn slachtoffer geworden van een zwijgcultuur en doorgegeven verdriet vanuit het verleden. Zij vertellen hoe zij hiermee om zijn gegaan, maar dragen ook hun ontzettende trots uit als het gaat om de verrijking van opgroeien met twee of meer culturen. 

Demi van Hutten

bottom of page